tirsdag 24. mai 2011

Hektiske dager!

Det skjer mye her i heimen for tiden!


Vi er i gang med å bygge nytt hus på Rossåsen på Figgjo og med det kommer mye arbeid i kjølvannet. I går fikk vi solgt leiligheten, til forventet takst, så vi er kjempe fornøyde! Og, vi har en mindre ting å tenke på :) Status på huset er at vi nå er ferdige med vegger og tak og skal i gang med en minimal egeninnsats. Det vil si at vi skal male/tapetsere (i alle fall prøve) tre av soverommene, samt halvparten av stuen og hele kjøkkenet (som skal flises på ett senere tidspunkt). Alle de andre veggene er ferdigmalte paneler, så vi slipper heldigvis en god del :)

Med tanke på å ha hund oppi alt dette, så for jeg jo litt dårlig samvittighet. Det blir nok ikke like mye Carita/Oliver kos som vi begge gjerne skulle ønske oss, det har gått ut over både kreative turer/tursteder og treningslyst/overskudd (fra min side, Oliver er jo alltid klar han!).


Jeg har bestemt at nå skal dette endres på, vi har satt i gang med å trene mot målene jeg postet her sist. Det vil si, vi terper en del på "gamle" ting som jeg vet vi kommer til å trenge til Rally stevnet, i tillegg til ny innlæring.


I dag har vi hatt oss en runde ute på basketballbanen og øvd oss på "sitt i utgangsstilling" fra lineføring. Oliver sitter veldig skjevt og spesielt hvis jeg ikke får jukset det til med å snu kroppen min motvenstre. I dag trente vi med å få ham inn i utgangsstilling (den fungerer veldig greit når jeg står stillt, han kommer susende inn), og tok ett og ett skritt. Han måtte sette seg for hvert skritt. Første runde gikk ikke så bra. Sittene mer 90 grader enn inntil meg. Som regel justerer han seg selv inntil hvis jeg ikke belønner, men jeg ønsker ikke at han skal legge seg til den uvanen. Etter ca. 3 repitisjoner på 5- 7 øvelser hver gang, synes jeg den ble veldig fin og vi tok oss en liten pause i gresset :)

Det kan nok tenkes at det er denne type pirk som sliter litt på motivasjonen min også. Det er jo så mye kjekkere å trene på nye ting, som en kan se tydelige resultater på! Men alt i alt, denne økten var veldig bra!

Runde nummer to prøvde vi oss på "stå". Det jeg ønsker meg er at han skal stoppe på kommando i fart. Planen er at vi skal begynne med at han går etter meg, mens jeg går bakover. Han følger meg når jeg rygger, og når jeg stopper tilbyr han meg frivillig stå som jeg kan klikke på. Det gikk forsåvidt bra, selv om jeg følte den gikk bedre inne enn ute (etter en annen dag jeg prøvde meg på øvelsen). Derfor fortsatte jeg ikke på denne ute, men tok opp tråden igjen senere på kvelden.


Vi skal trene mer også til uken, da blir det trening på Sola VGS med Gerd Marit og Gunn. Greit å få prøvd seg litt på Sola, før stevnet som nærmer seg med stormskritt. Jeg kjenner det knytter seg i magen ved tanken. Vi er påmeldt, og har jo planer om å delta, men det kommer til å bli en skummel opplevelse etter min debut i ringen. Men, som Gerd Marit sa, vi får ta dette som en øvelse i konkurranse, uavhengig av resultatet. Får prøve å la være å tenke på det... *grøss*.


I helgen var vi også innom Sviland og traff Marit og Punky. Gilbert har tenkt en del på at han ønsker seg en "egen" hund, det vil si en stor hund som kan være mer en familiehund (Oliver er visst mer som en katt...). Som den hundeelskeren jeg er, har jeg vent meg mer og mer til denne tanken. Nå begynner det å bli såpass lenge siden Olivers gyldne valpe dager at jeg ikke får kvelningsfornemmelser av tanken på en ny valp hus. Punky er en herlig, svart labrador på 3,5 år som de planlegger valper på i sommer. Veldig spennende, men vi har ikke bestemt oss helt enda. Vi har også tenkt på Nova Scotia Duck Tolling Retriever, men heller kanskje mer mot labrador etter møtet med Punky :) Vi kjenner jo også en skikkelig herlig, blond svenske ved navn Emil som har fått øynene våre opp for labradoren. Nå er riktignok Emil en jaktlabrador, men det er ikke sååå langt i fra :)


Altså, en spennende tid, med mye i gjerde for både to og firbeinte! Vi gleder oss stort til vi kan sette opp rally bane vår egen hage, ikke lenge igjen! :)


Oliver nyte sine siste dager med utsikten fra Sandve, snart får me en vel så fin utsikt på Figgjo :)