søndag 10. juli 2011

Lufting av to- og firbeinte

Som nevnt tidligere, e denne sommeren fyllt med flytting og bygging av hus. Itte lang ventetid, e det nå endelig tid for å flytte ut av leiligheten. De nye eierne tar over på onsdag morgen, så det minke med tid på å få alt pikk pakket vårt ut! De siste ukene har vært fullstappet av planlegging, pakking, vasking og bæring, og me e heldigvis nesten ferdige. Men, midt i dette har det vært lite tid til Oliver. Han har vært kjempe flink stakkars, men eg merke at han e både reaktiv og trassig, og det kan eg godt forstå når han såvidt får bevege seg utenfor leiligheten.

I dag tok me oss en liten pause og tok turen til Sviland. Me hadde aldri vært der tidligere, men eg hadde sett stiene innover skogen og jammen va det en flott plass! Ikje ett menneske å se og me svinsa rundt en god stund helt alene. Solen skinte og fuglene kvitra, det va skikkelig idyllisk. Gjorde godt for en stressa sjel, og sikkert endå bedre for Oliver. Han fikk seg noen gode springe turer og va i sitt ess! En kunnne virkelig merke at dette hadde han savna!


Me fant en liten sommerfugl langs veienFerskere blåbær kan en ikje finne!

Mot slutten av turen va han mindre interessert i omgivelsene og va innom meg tidt og ofte for å tilby kontakt og fri ved fot, så eg brukte anlednigen til å øve på På plass kommandoen. Gjorde som regel en kommando og ga han fri. Midt i dette, fikk han det helt for seg og fikk en "springe- ri". Han føyk rundt og uten å tenke på det kommanderte eg han på plass. (Normalt hadde det vært en dårlig ide, han e veldig lite mottagelig når han springe sånn). Men, han bråsnudde og føyk tilbake igjen. Vår på plass e med innkomst på venstre side, med bakpartskontroll. Har aldri sett noe lignende, men han sprang så fort at han tok bakpartskontrollen så og si i luften og landet i en perfekt "På plass". KULT! Eg måtte le høgt, fikk gitt han en godtbit, før han sprang videre.


Oliver fyke tilbake for å få godbit bare for å være rundt meg eller for å få en kommando etterfulgt av godbit.

Fremover blir det nok like mye flytting og styring, på tirsdag flytte me til Mamma og Kåre, og der blir me til huset e klart. Satse på at datoen for overtagelse blir den 22. juli, krysse fingrene!!

Den siste uken har me vært innom hos Olaug og Oliver og Thassie fikk leke sammen i hagen, de to e jo det skjønneste kjæreseteparet noen gang :) Thassie ska komme til oss og bo mens familien drar på ferie, og det glede me oss masse til! Brit Inger e og hjemme for sommeren og har med seg den lille Fant til Norge for første gang. Hun og Fant var ute her på besøk for noen dager siden: Selv om Oliver va noe bøllete helt i starten, gikk de to kjempe godt sammen ut over kvelden. Eg tror Oliver sin trening sammen med Kari Anne og Emil hjalp veldig godt på dette. Han roe seg ikje heilt sammen med andre hunder (hvis me ikje har flere enn en dag på oss), men blir bedre og bedre for kver gang. Utrolig kjekt :)