mandag 30. mai 2011

En regnværsdag...

I dag skulle vi egentlig på Rally trening på Sola, men det ble ikke heilt vellykket for vår del. Jeg er ikke egentlig særlig glad i regn selv, og har nok overført dette til den lille. I dag tenkte jeg å legge alle mine diva nykker til side og gjør en innsats, til ære for konkurransen neste uke.

Vi startet med godt mot, regnet øste ned, men jeg hadde kledd meg godt med "regnjakken" min og regnbukse, samt vanntette sko. Men, jeg kjente hjertet synke når jeg ikke fikk han interessert i leken en gang. Han løp etter den en gang når jeg kastet, men tok den ikke i munnen. I tillegg gikk han på do i skogen rett før trening og hadde dette godt innklint bak.. Vi begynte å gå banen, han gikk forsåvidt greit, men hadde ingen driv og fart. Han gikk sakte og gjorde øvelsene veldig sakte. Siden Oliver ikke akkurat er kjent for å ta seg god tid, kjente jeg at jeg ble litt mismodig... Det endte opp med at jeg tok ham med opp på parkeringsplassen, tok to kjappe Ligg og bli, og så bar det i buret.

Jeg ble en stund, så Olaug gå med både Mia (Stor puddel) og den herlige Thassie (mellompuddel, phantom/tan (er det riktig Olaug??)), samt Gerd Marit og Cora, Anne Lise og Gismo, samt Monica og Gismo. i tillegg hadde Ghita med seg Ficus, hun smelter meg hver gang jeg får kose litt med henne! Bra trening, men når jeg kjente at regnet begynte å renne ned på innsiden av hetten, tok jeg kvelden.

Når jeg kom hjem, ble jeg litt irritert på meg selv.. Så, jeg tok frem godbit bag, leke (den kjekke fleace fletten Olaug har mekket til oss) og oppskårne karbonader og satte meg på gulvet i gangen. "Om vi ikke kan trene ute, så skal vi i alle fall trene inne," var tanken, konkurransen nærmer seg med storm skritt. Jeg bestemte meg for å trene sitt opp eller stå opp, alt etter hva jeg fikk frem først, og det ble stå opp fra ligg.

Til å begynne med slet jeg veldig med å få ham til å legge seg, uten å bruke kommando. Thomas drillet meg veldig i det på kurset jeg går med ham, og jeg tenkte at nå må en bare i gang med å være kreativ. Jeg prøvde noen ganger (litt for mange egentlig) og hjelpe ham, med å klappe på bakken. Han la seg hver gang, men han forstod ikke at det var det han skulle tilby uten at jeg hjalp til. Jeg fikk noen flotte (og laaaange) rygg, sitte bamse, ligg, ligg oppå sekken, target på klesstativet, target i hånden min osv osv.. Men altså ikke ligg!
Jeg tok en liten lekepause mens jeg tenkte, så innså jeg at jeg gikk for fort frem. De gangene jeg fikk ham til å ligge, var jeg veldig kjapp med å begynne å belønne for Stå opp. Derfor gikk vi helt på basic. Han fikk masse belønninger og klikk for bare å legge seg, uten kommando. Jeg klikket og ga belønning for ligg, sa Fri og ga en ny belønning (denne kastet jeg). Da løsnet det veldig. Han kan jo egentlig ligg veldig godt, men ble nok forvirret over at jeg skulle ha han til å gjøre så mye før han egentlig snakket samme språk som meg.
Til slutt fikk vi to gode runder med ligg, stå, ligg stå og en god driv og energi mellom repetisjonene. Synes han spretter fint opp, men jeg ser jeg må jobbe med å få ham til å stå stillt. Får tenke på det til neste gang.

Alt i alt, en veldig bra treningsøkt! Etterpå kunne vi sitte i sofaen forran peisen med god sammvittighet :)