søndag 15. mai 2011

Rally Lydighets kurs - Carita prøver seg som hjelpeinstruktør

Mitt første blog innlegg havner tilfeldigvis på søndagen, rett etter min første helg som hjelpeinstruktør på Rally Lydighets kurs, med Kari Anne som hovedinstruktør. En herlig helg som ga meg mye!

Deltagerne på kurset var: Gunn med Embla (Rottweiler), Gerd Marit med Cora (Pincher), Olaug med Thassie (Mellom puddel), Anne Cath med Nova (Cocker Spaniel), Edel med Lady (Konge puddel) og Sunniva med Pia (Toy puddel).

Kurset gjekk fra fredag til søndag, med litt variert trening og teori. Det va utrolig givende å få prøve seg på andre sine utfordringer, i forhold til det å jobbe med sine egne. Eg har jobba mye med mine og Oliver sine "hook ups", men denne gangen skulle en være kreativ med andre sine hunder, som en langt fra kjenne like godt, i tillegg til at det ska funke for noen andre enn seg sjøl. Veldig kjekt, men og krevende. All ære til Kari Anne som beholde sin sans for detaljer og fokus helt til klokken 16 på søndagen, det tror eg ikje eg ska sei om meg sjøl.

Nå når eg ser tilbake på helgen, kjenne eg at eg klør litt sjøl i fingrene til å komme i gang med min egen trening. Eg har nok synda litt når det komme til treningen til Instruktørutdannelsen med Thomas Stokke. Når en både bygge hus, selge leilighet og skal til Oslo i tide og utide, så må en rett og slett prioritere. Men, i morgen har eg forhåpentligvis solgt leiligheten, og då har eg bestemt meg for å sette meg noen klare mål for mai (og sende de til Thomas.. E jo viktig at noen holde meg ansvarlig for målene og :)) Eg har en tendens til å sette crazy mål, så denne gangen ska eg holde de realistiske, så kan eg heller overaske meg sjøl med å nå målene og litt til!

Det eg vett skal være fokus er:
* Stå
* Sitt opp
* Stå opp
* På plass
* Forran (rally lydighet= fra lineføring og frem i "sitt i front")
* Bukk (må jo ha ett triks og..)
* Rygg (har planer om å bruke en stokk for å få ryggingen mer presis, kor Oliver får rygge over den før han får belønning)


Me e godt i gang med mange av disse, mens noen har me ikje prøvd oss på i det hele tatt. Noen mangle egentlig bare kommando, kvalitetssikring, generalisering og fin pirk.

Dette e tanker, endelig målliste komme ittekvert :)

I morgen er det Rally trening igjen, lenge siden sist nå. Ser for meg at denne gangen blir det momenter, i stedet for å gå bane. Me trenge å pirke en del, og vil gjerne utnytte alle forstyrrelsene som komme til å være tilstede.

Og, endå en motivasjon e at eg har funne ut at Kari Anne selge rally skilt holdere. Så nå ska eg lage meg bane!!! Må bare finne ett sted eg kan laminere skilt, så skal eg øve meg nere på basketball banen! Der får me ta våre hjemmekamper :)

4 kommentarer:

 1. Gratulera med BLOGG!!! Endelig, altså!! Du skal bare få sjå at du blir blogghekta, du også, når du kan hive inn bilder og filmsnuttar og begynner å få litt kommentarer og sånt :-)

  Anbefaler Windows Live Writer til å oppdatere bloggen med, for då trenger du ikkje vær på nett for å kladde innlegg :-)

  Å, dette var kjekt, altså!!!! Juhuu igjen!!!

  SvarSlett
 2. SIgnerer Kari Anne på den - så den via Gunn sin side. Legger deg til hos meg og - så får jeg fulgt med :)
  Satser og på moment trening i dag i hovedsak + FOKUS/KONTAKT!!! (hmmf) så vi kan jo hjelpe hverandre - og forstyrre :) Til du får skiltholdere og laminerte ark, har jeg - og vil gjerne trene - så si i fra ;)

  SvarSlett
 3. Så utrulig kjekt at du også hadde fått deg blogg! Eg blei litt halvkald med tanken på at eg ikkje hadde sett denne før, men heldigvis var den ny. =) Glede meg te å følga med på oppdateringen, denna må inn på bloggen min også. =)

  SvarSlett
 4. Ja, fant ut at det kanskje va kjekt å få med seg litt historikk, når eg ikje e så flink å lage treningsdagbok. Kan jo prøve å bruke denne som det, va planen :)

  SvarSlett