søndag 29. mai 2011

Trening til ny Rally Konkurranse


Treningsgjengen :
Gerd Marit, Embla og Gunn (Cora var i bilen)På torsdag satte meg og Oliver kursen for Sola Vgs, for å trene sammen med Gerd Marit og Gunn. Vi hadde to fokus områder som vi gjerne ville jobbe med, det var Ligg mens jeg går rundt (som va roten til alt ondt under siste trening), samt at han skal sette seg når jeg stopper, tett inntil foten. Jeg har jobbet litt med dette hjemme og har nok slurvet litt med denne. Jeg er ofte fornøyd bare han setter seg kjapt hver gang, i stedet for å kreve at sitten er rett.


Sånn ser det ut med en Rally Lydighets bane

Gerd Marit hadde skilt holdere og fine laminerte skilt, så vi satte opp en gammel bane som Ghita hadde laget. Innbakt i banen var tilfeldigvis begge fokus momentene mine, så det var jo perfekt.

Vi gikk totalt to ganger, først en gang som gikk veldig bra. Jeg glemte fokus punktene mine, og han satt skjevt som vanlig.. Men, jeg fikk også belønnet ett par fine sitter, og var spesielt fornøyd med hans ligg og bli. Han lå kjempe fint mens jeg gikk rundt! Runde nummer to var jeg mer fokusert, men Oliver var helt borte. Da var det en utfordring at jeg ikke hadde bånd på. Han skulle jo i alle fall ikke inn i bilen.. Men, vi fikk lurt ham inn med litt lek, men neste gang skal han ikke få den belønningen. Uten fokus, ingen lek eller trening.
Meg og Oliver i banenDet som også var ekstra kjekt med treningen, var at jeg hadde Oliver løst i banen! Han datt ut litt mer enn han vanligvis gjør, men han var veldig fokusert og det gikk kjapt å jobbe ham inn- jeg var kjempe fornøyd! Det som var vanskelig var at om noen sa ett eneste ord til meg i banen, ble han så glad for oppmerksomheten (som forsåvidt ikke egentlig var rettet mot ham...) at han tok seg en liten "detour" ut av banen for å hilse på disse herlige menneskene som snakket til ham... Heldigvis er både Gerd Marit og Gunn såpass drevne at de ikke enset den blide Oliveren som prøvde å få kontakt, og han kom kjapt tilbake i banen igjen :) Alt i alt, meget bra.


Videre fokus:
* ALDRI belønne sitt som ikke er rett
* Belønne fra riktig side (dvs venstre når vi går bane)
* Jobbe videre med stå (det er en ting som jeg gjerne skulle hatt inne relativt kjapt
* Sitt-opp

Embla prøve sjarmen for å få Gunn til å kaste leken... "Skal jeg ligge fint??"... Eller:

"Stå" ???Sånn da: "Bukk" ???
For historikkens skyld, Embla fikk til slutt sin kjære ball :)De andre to fikk også trent i to omganger, og det er utrolig kjekt å trene med to som trener såpass likt som meg. Vi jobber med ulike ting, men har også en god del av de samme utfordringene. Kjekt å se ulike løsninger :)

Gleder meg til neste gang jenter :)


Gerd Marit og Cora in action

3 kommentarer:

 1. Kjekt å trene med dere og! Godt med tilbakemeldinger i stedet for å stå å kløne det til for seg selv, synes jeg ihvertfall. Ikke lett å overse Olivers sin sjarm, men det er jo for hans eget beste :) Snakkes i morgen, regner jeg med?

  SvarSlett
 2. Dåkken er så flinke til å trene for tida!!

  Et tips til trening av at Oliver skal vær hos deg å jobbe sjølv om han er laus: snakke når han er i bånd, snakke når han er laus - og hvis han piler bort, fortsette å snakke mens han returnerer til deg. Hvis han ikkje piler bort, belønne umiddelbart når han velger å holde seg hos deg. Og trene på at han skal sjå på deg sjølv om ikkje du ser på han.
  Det kan du få hjelp til ved at nåken andre holder auge med Oliver og nikker mens han ser på deg - og nikker IKKJE når han ser vekk. Så veit du når du skal belønne.

  Gleder meg til å sjå dåkken alle igjen snart! :-)

  SvarSlett
 3. Takk for bra tips :) Eg tenke at me får begynne å trene laust så smått, når situasjonen tillate det. E jo perfekt når en trene med sånne drevne damer som over :)
  Då får me gjors på å forstyrre neste gang, ikje at han e vanskelig å sette ut :) Godt med litt tips!
  Me glede oss og masse til å se deg, både neste helg og vår helg :)

  SvarSlett