mandag 20. juni 2011

Feriehelg på Iveland

Da er jeg og Oliver kommet hjem fra en herlig helg på Iveland, hos Kari Anne, Vetle, Ayla og Emil hvor avslapping, hund og solslikking har stått på tapetet. Fantastisk, som vanlig :)
Vi kjørte ned på fredags ettermiddag og prøvde oss på en alternativ rute, via Eiken og Evje, som var hele 1 time raskere. Mer svinger og litt mindre fine veier, men landskapet og den flotte naturen gjorde opp for det og vel så det. Jeg koste meg med å se på fine hus og hager, og sang med til radioen. For Oliver var det en ikke fullt så kjekk opplevelse, han synes det er ganske ekkelt å kjøre bil langt og prøvde seg på stirremetoden fra Ålgård til Vennesla. Denne går ut på å stirre på meg, non stop, for at dette forhåpentligvis skal få meg til å stoppe bilen og slippe ham ut av buret. Men, han hadde ikje så mye valg, stakkars...

Da vi kom frem, reiste vi rett til en av Kari Annes venninner, for god mat og litt vin. Dette var en gjeng damer som møtes jevnlig for mat og hageprat, og jeg fikk meg masse gode tips til min planlagte hage. Det jeg bet meg spesielt merke med, er at jeg skal ha peoner, masse peoner :) Og flotte hengetre, samt en tett innegjerding av hagen. Oliver fikk være med, da vertinnes hunder var på kennel og kunne løpe fritt rundt i hagen. Masse herlige lukter etter en lang dag i bilen! Han overasker stadig, ut på kvelden la han seg fint ned under bordet på det gode flossete teppet og sov uten tanke for oss som skravlet rundt bordet. Tenk at jeg har en hund som er så enkel å ha med seg på besøk!!

Lørdagen sov vi lenge og hadde koslig frokost, før vi reiste ned til Agder Forsenter og gjorde litt innkjøp. Blant annet fikk vi med oss ett nytt bånd til trening (litt lenger enn det vi bruker i dag), for på tilbud, ny hundeseng (med påsydd: The Little King of Dogs, se bilde lenger nede) og noen leker. Vi har jo ikke så mye hundeutstyr fra før, så jeg følte det var velfortjent...

Etter diverse mat innkjøp, hadde vi en god treningsøkt i gårdsrommet. Oliver fikk prøvd seg på både vippe og hinder. Jeg blir som vanlig trassig når jeg skal lære inn nye ting med publikum, men Kari Anne var som vanlig meget tålmodig og til slutt fikk vi en helt perfekt gjennomgang av vippen! Altså, perfekt i forhold til det vi jobbet mot. Vi trenger enda å jobbe for å få mer driv og for å gjøre ham trygg på den, men jeg synes det var en bra start. Vi slet litt med å få han til å gå på vippen fra rett punkt (som var lett å korrigere når jeg bare gikk langt nok rundt vippen og siktet oss inn riktig) og han stoppet en del på vippen, fordi jeg belønnet litt for hyppig. Men, disse tingene kan en jo lett jobbe med!
Kari Anne og Emil jobbet også med vippen og fikk en flott gjennomgang de også. De slet litt med at Emil tjuvstartet og det var kjekt å se på alternative måter å løse dette på. Jeg ville nok gått på å belønne mer i utgangsstilling, for at han ikke skulle rekke å sette avgårde (karen er meget lite skeptisk til selve hinderet og kjørte på med full iver så det smalt etter), men Kari Anne valgte å overse tjuvstartene med å avslutte øvelsen, for å starte på nytt. Det fungerte kjempe bra for dem og han fikk noen flotte gjennomganger på slutten!
Hinderet gikk også ganske bra, men her må vi virkelig jobbe med intensiteten. Han var ganske treig synes jeg.. Men, hinder var gøy, så det må vi gjøre mer av!

På kvelden fikk vi innviet den nye plattingen, og hundene lekte som vanlig flott sammen. De er verdens herligste og fikk oss stadig til å smile. Mens vi spiste frokost ene dagen lå Emil under bordet, på ryggen, med Oliver lekende over seg. Ganske spesielt å se den store hunden under bordet med bena til værs, med Oliver hoppende rundt. Herlig! :) Mens vi hadde øk/cider i solen, lå begge skjønnasene på plenen og solte seg. Emil er jo vant med å ha god plass til å boltre seg, men jeg kunne se at dette er noe Oliver kommer til å elske i det nye huset: God tumleplass ute!!

Til kvelds hadde vi herlig taco (mais tortillas var en ny vri, som absolutt kan anbefales) og sløvet i sofaen hele gjengen. Søndagen var vel egentlig like sløv, men vi fikk oss en tur innover skogen og fikk kjørt litt fri ved fot (på begge hundene samtidig) og det gikk strålende. Både Oliver og Emil gikk med full fokus, selv om den andre hunden svinset løst rundt. Kjekt å se.


(Bilder får komme senere, jeg har litt problemer med opplastingen..)

4 kommentarer:

 1. Du gløymte å skrive om kor flink han var då han stod i bånd under bjørka, og at han MANGE gonger valgte å ignorere kattane, og at han faktisk var mindre enn halvmeteren frå dei fleire gonger - og at han likevel snudde seg og kom tilbake til deg.. At han nesten sovna då me sat ute og innvia plattingen, eller at han ikkje stakk av ein einaste gong, sjølv om han absolutt hadde muligheten til det :-)

  Og eg merka ikkje det du kaller trassing, slikt kaller eg treningsfrustrasjon. Det aller viktigaste med treningsfrustrasjon er å jobbe seg gjennom det slik som du gjorde her ute. Treningsfrustrasjonar kan ha mange årsaker, og eg har planar om å skrive et laaaangt innlegg om akkurat det ein gong i nærmaste framtid, for ALLE opplever det når dei trener hund. :-)

  Både eg og han godeste Emil storkoste oss, og Vetle hadde veldig godt av å sjå kor flink Emil tross alt er i sosiale situasjonar, og kor kjekt Oliver og Emil har det i lag :-)

  Takk for besøket :-)

  SvarSlett
 2. Herlig! Tipper det var ei flott helg

  SvarSlett
 3. Flinke Oliver! Og det skulle bare mangle med den herlige ferien!

  SvarSlett
 4. Ja, det gjorde godt i en forvirra sjel å få kose seg litt og slappe av i sørlandsskogene :) Både meg og Oliver trengte å få tankene vekk fra hus og planleggingsstyr!

  Kari Anne: Godt du kan minne meg på alle de andre gode tingene han fant på i helgen. Han e jo blitt så flink!! :)

  SvarSlett