søndag 26. juni 2011

Trening uten bånd

I dag traff me Ghita og Renate og deres firbente Tinka, Tess og Ficus for en runde med trening på Sola. Planen va egentlig satt, men i min vimseverden klarte jeg å glemme dette litt.. Så vi endte opp med å trene litt forskjellige ting, som ikke var helt på tapetet. Men, alt i alt en bra trening :)

Først hadde vi oss en runde på "stå". Vi har trent på dette en del inne, så det var godt å få prøvd seg litt ute med forstyrrelser. Vi øvde først med å begynne i ligg og så vente til han spratt opp i stå. Her fikk jeg også lagt inn noen repetisjoner der jeg brukte kommandoen "stå". Jeg synes forsåvidt det gikk bra, men han tripper ett par ganger, der jeg gjerne skulle sett at han stod helt i ro. Mulig jeg også er for tidlig med å legge på kommando, men jeg har en tendens til å aldri gjøre det, for jeg er aldri fornøyd.. Så nå prøver vi noe nytt.
I tillegg gjorde vi noen repetisjoner hvor jeg gikk sakte bakover, og klikket når han tilfeldigvis stoppet. Han forstod ikke like godt at det var for å stå stille han fikk belønning.. Han kom av og til trippende etter, selv om jeg hadde klikket. Synes det ble litt utydelig. Men, fikk også prøvd meg med litt doggy zen og det hjalp litt.

Mot slutten av treningen, dristet jeg meg til å ha Oliver løs, uten bånd på (vi hektet det helt løst, uten å ha det hengende etter som jeg gjerne tyr til for sikkerhets skyld..). Overaskende nok, gikk dette KJEMPE BRA! Tinka lå i buret sitt og Tess lå i ett annet bur i bilen som var åpen. Han løp bort en tur, for å kikke. Og han ble der en stund da han fant Renate sine godbiter, men jeg løp av gårde og når han forstod at jeg var borte, kom han springende som ett lyn! Vi gjorde lette øvelser, der jeg fikk belønnet mye og belønningen kom mer for fokus og for at han overså de andre som var på banen enn at øvelsen var perfekt. Etter en liten stund kom også Ghita ned på banen med Ficus, og etter å ha sett på dem bittelitt, så han tilbake til meg med fullt fokus. Helt fantastisk!

En bra trening, godt å komme seg ut litt! Har gått mye i pakking og organisering i det siste, så dagen i dag har vært ett godt avbrekk. Gilbert sitt lag vant i tillegg kongepokalen og er norgesmestere i rugby i dag! Hipp hurra :)

2 kommentarer:

  1. Åh, nå svulmer eg av stolthet øve deg!!! Og Oliver, sjølvsagt!

    Eg har SÅÅÅÅ lyst til å gi deg ei utfordring, men eg ska la vær.. ;-)

    SvarSlett
  2. Ja, me va ganske flinke :)

    Blir jo nysgjerrig, ka va det du hadde tenkt å komme med som en utfordring??

    SvarSlett