søndag 14. august 2011

Sommer og sol?

Nå har det blitt alt for lenge siden jeg har lagt inn nytt innlegg her på bloggen!

Sommeren går mot slutten og det er endelig tid for vår ferie, tre uker med avslapping, reise og rydding i huset :) Mye har skjedd siden sist jeg fikk lagt inn ett innlegg og jeg skal prøve å oppsummere dette.

Thassie koser seg med godbit på puten sin

Thassie, den søte puddelen til Olaug, har vært på ett to ukers opphold hos oss, mens familien var på ferie i Danmark. Dette gikk utrolig bra og var en god opplevelse for meg som aldri har prøvd å ha to hunder på en gang. Thassie og Oliver går utrolig godt sammen, så det var kjekt å se dem leke og slappe av(spesielt det siste er noe som fortsetter å overraske meg med Oliver, jeg tror liksom aldri at han skal slappe av...). Det var nok hardt for Thassie de første dagene, hun hadde aldri vært fra matmor Olaug tidligere, og ga høylytt beskjed om at dette var noe hun satte lite pris på. Men, etter ett døgn merket vi en stor bedring, det virket som om hun glemte å være lei seg innimellom, og til slutt var det helt borte. Etter den første bolken var over, gikk de neste to ukene i lek, lek, lek og snork soving.. Pluss, Thassie er nok den mest kosete hunden jeg noen gang har truffet på, så hun fikk sneket inn kos både i tide og utide (det er ikke alltid det er like praktisk å ha ett "puddel skjerf" rundt halsen, mens en monterer skap fra IKEA, selv om det er UTROLIG koselig) De spiste etter tur, uten noe knuffing rundt dette og koste seg fint på hver sit teppe med okseørene sine. Oliver er en slu rev, så den ene dagen hørte vi Thassie bjeffe oppe og jeg forstod ikke helt hva dette kunne være. Siden vi hadde mer enn nok med flyttingen, reagerte jeg ikke heller med en gang.. Men, siden det fortsatte, gikk jeg opp for å se. Da hadde Oliver samlet sammen begge øyrene og lagt seg oppå det ene, mens han koste seg med det andre.. Og Thassie prøvde seg på noen høflige bjeff for å få ham til å forstå at dette var hennes! Men, så fort jeg fikk gitt det tilbake og vist henne teppet sitt, la de seg raskt ned igjen.
Da Olaug kom og hentet henne, var gjensynsgleden stor og snart skal Oliver til Olaug på besøk når vi skal på ferie. Herlig ordning, er godt å kunne slappe av å vite at hundene har det godt mens vi er vekke, selv om savnet etter dem alltid kjennes.

Her slapper Oliver og Thassie av på hver sin dyne, mens vi organiserer huset

I perioden mens vi hadde Thassie, har vi også endelig fått overta huset! Det er så fantastisk herlig og vi er i lykkerus alle tre! Jeg var bekymret for om Oliver skulle reagere på flyttingen, da jeg syns å ha lest at dette kan være traumatisk for hunder. Men, det virket som han slo seg til ro så fort lenestolen kom på plass. Den stod midt på stuegulvet og Oliver la seg fint til rette oppi der mens vi flyttet inn tingene våre og han har vært rolig siden det. Faktisk synes jeg han er roligere her enn han var i leiligheten, muligens det skyldes at han ikke hører like mye utenifra og vinduene går ikke så langt ned (altså han ser veldig lite av det som skjer ute...). Vi er også meget fornøyde med området, mer og mer faktisk. Har funnet flotte turområder rett rundt hushjørnet og vi har flere området som er helt folketomme hvor Oliver kan springe løst. DET liker vi, både hund og eier!
Vi har kommet mer og mer i orden og nå er vel det verste over. Har fremdeles en del vasking som gjenstår og en del organisering, men når en sammenligner med sånn det var så er jeg veldig fornøyd!

Pause i vår nye tv krok

Det har blitt lite trening i perioden når det stod på som verst, men nå har vi begynt litte granne igjen. Jeg var inne å leste ett flott innlegg på Amokk, for å trene hunden til å gå i buret når det ringer på, så det er vårt neste prosjekt. Oliver er veldig glad i alle mennesker, både ute og inne, på tur og de som kommer på besøk, så jeg skal prøve å jobbe med å kontrollere denne gleden litt. Det er jo flott at han er glad, men det er jo ikke alle mennesker som er like glade i hunder. Håper å få til en god generalisering ved å trene litt forskjellige øvelser som likner dette (burtrening, sitte i ro selv om noen kommer for å hilse på meg, fokusere på meg selv om noen kommer bort og tar ham på ryggen, ikke løpe bort til alle selv om han er løs osv. osv).

I forhold til burtreningen, har vi hatt en økt så langt. Jeg får ham lett til å gå i buret og prøvde på litt forskjellige ting, iht. beskrivelsen fra Amokk. Jeg begynte med å banke på døren akkurat når han gikk inn i buret, men det var litt for vanskelig. Så leste jeg "oppskriften" litt mer nøye og så at første pri er å få ham til å bli i buret, uansett hva som skjer. Logisk, men jeg begynte altså litt i feil ende. Fikk ham så inn i buret, som vi hadde satt rett ved siden av døren og banket på mens han lå inni. Jeg var overasket over at han ikke så ut til å forstå at siden jeg laget lyden er det ikke gjester som kommer. Men, han trodde det kom folk og hoppet ut. Etter hvert fikk jeg trent ham såpass langt at han ble i buret når jeg hadde banket forsiktig, og kunne banke litt hardere. Neste skritt fikk jeg banke på døren og si "hallo" (som om noen kom på besøk), men det var for vanskelig. Til og med når jeg gikk tilbake til kun banking og fikk belønnet at han ble i buret, fortsatte han å fokusere på døren når jeg hadde sagt fri. Kanskje det er noen utenfor??? Dette må vi nok gjøre grundig, med mye fokus på hvert trinn, så er jeg sikker på at det går bra. Oppdatering kommer etter hvert :)

Oliver viser frem stuen vår

Jeg har også meldt meg på problemhund kurs hos Siddis hundeskole. Der får en være med på kurshelg gratis, mot at en er med som hjelper på 10 samlinger. Helt genialt, for meg er det jo både lærerikt og utrolig kjekt å få være med som hjelper, så det gleder jeg meg masse til! Det er heller ikke lenge igjen til neste Thomas Stokke kurs, det blir første helgen i september. Kjekt med en travel høst i vente :)

Det har også oppstått ett problem med Oliver, som jeg har planer om å få bukt med. Han er jo veldig glad i folk og hunder vi møter på tur. Når han var liten, hadde jeg den oppfatningen at han måtte få hilse på alle hunder, sånn at han ikke ble aggressiv eller ”usosial” og lærte seg å bruke hundespråket. Det har tydeligvis hatt sterk effekt.. Men, når jeg fant ut at jeg skulle innføre ”ingen hilsing i bånd” nådde denne iveren nye høyder. Så fort han skjønte at han ikke fikk hilse på hunder vi passerte, så har han begynt å reise seg på to bein og bjeffe VELDIG energisk! Han høres rett og slett skikkelig sint ut, så jeg får en del rare blikk kan du si. På tirsdag skal Siri fra Siddis komme på hjemmebesøk til oss for å gi oss gode tips :)Gleder meg til å ta tak i dette også!


Oliver med sin kjære Kåre (min stefar). Den eneste Oliver dilter like mye etter som meg :)

2 kommentarer:

 1. Eg lo høgt og godt då eg las om den ufrivillige kosingen. Det er jo så fryktelig kjenslig. =)
  Me glede oss kjempemasse til Oliver skal komma, nesten så dagane ikkje går fort nok.
  Og det var godt han falt til ro i det nya huset, ska ikkje var det enklaste for dei firbeinte heller å skifte miljø slik på den måten.
  Så er eg veldig spent på koss treningen dåkkas går, blir det suksess, så skal jammen me også prøve oss på det, for det kan bli litt for møje av det goda til tider. Sjøl om me i seinare tid har fått litt andre ting å arbeide med også.
  Stå på, dette høyrtes skikkelig interessant ut!

  SvarSlett
 2. Hehe.. Kjekt å høre at du kjente det igjen :)

  Ska prøve å være flink til å oppdatere med burtrening/besøkstrengingen, syns i alle fall ideen virke genialt. Hadde vært herlig om det hadde fungert!

  Glede meg til å komme i gang med rallyen og, virke som du og Thassie virkelig har fått iveren over dokk! Kjekt!! :)

  SvarSlett